احسان ملکی کارگردان «ماهم مردمی بودیم» مطرح کرد
مدیران فرهنگی و هنری استانمان حالی از ما نمیپرسند
احسان ملکی
احسان ملکی
ماهم مردمی بودیم
ماهم مردمی بودیم
ماهم مردمی بودیم
ماهم مردمی بودیم
ماهم مردمی بودیم
ماهم مردمی بودیم
احسان ملکی کارگردان نمایش «ماهم مردمی بودیم» که پس از جشنواره تئاتر فجر در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه رفته است، میگوید این نمایش از تولیدات هنرمندان لرستان است و تاکنون هیچ یک از مدیران فرهنگی و هنری استان به او زنگ نزدند یا پیامک ندادند که فقط یک حالی از اعضای این گروه نمایشی بپرسند یا خسته نباشید بگویند. کمک مالی که هیچ.
به گزارش ایران تئاتر، نمایش «ما هم مردمی بودیم» نوشته امین ابراهیمی و کارگردانی احسان ملکی تا ۲۵ اسفند در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر میزبان علاقهمندان به تئاتر است.
این اثر روایت زندگی خانوادهای است که درگیر بیماری سرطان دختر خانواده هستند و هر کدام در تلاش برای بهبود شرایط دچار مسایلی میشوند.
نمایش «ما هم مردمی بودیم» در چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفت و کاندیدای بهترین بازیگری زن برای حسنا قبادی و بهترین موسیقی نمایش برای علی سینا رضانیا شد.
مهدی یگانه، المیرا صارمی، حسنا قبادی، کیانا سپهری، بنیامین صیادینیا و پویا جلالی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
احسان ملکی کارگردان این اثر نمایشی گفت: «بعد از اجرایی که در جشنواره تئاتر فجر داشتیم پیشنهاد شد که نمایش را در این زمان روی صحنه ببریم، با اینکه زمان مناسبی برای اجرا نبود و از قبل نوبتی برای اجرا در تماشاخانه ایرانشهر داشتیم، تصمیم گرفتیم اجرا را به سال آینده موکول نکنیم و هرطور که شده با تبلیغات محدودی که داشتیم، اجرا را روی صحنه آوردیم و مخاطبان نیز تاکنون استقبال کردند.»
او ادامه داد: «برایم خیلی جالب است که این روزها تئاتر در حوزه تبلیغات خیلی مظلوم واقع شده است و حتی تلویزیون هیچ حرفی از تئاتر نمیزند. قبلا برنامههایی مانند نقد سینما و هفت وجود داشت برای تئاتر که هم درباره اجرا صحبت میشد و هم از اجراها گزارشی ارائه میشد که در تلویزیون پخش میشد که همین برنامهها هم کمرنگ شدهاند و هیج سخنی از تئاتر زده نمیشود.»
این کارگردان گفت: «طبیعتا الان فضای مجازی محلی برای اطلاعرسانی است اما هنوز هم شیوههای سنتی یعنی همان تبلیغ دهن به دهن تماشاگران برای تئاتر بیشترین کارایی را دارد که بستگی به سلیقه مخاطب دارد.»
احسان ملکی در ادامه گفتوگو درباره داستان نمایش خود گفت: «نمایش «ما هم مردمی بودیم» داستان خانوادهای است که درگیر بیماری خواهرزادهشان هستند. بیمار، دختری کوچک مبتلا به سرطان است. اعضای خانواده این دختر که بسیار فقیر و تنگدستاند برای برطرف کردن مشکلشان به هر دری میزنند و هر کاری میکنند تا هزینه درمان او را تامین کنند. مشکل آنها به حدی بغرنج و غیرقابلحل میشود که مادر خانواده برای تامین مخارج و هزینه دوا و درمان فرزندش، رحم خود را اجاره میدهد. در ادامه حادثهای رخ میدهد که منجر به تغییر ماجرا میشود.»
ملکی درباره طراحی صحنه و دکور «ما هم مردمی بودیم» توضیح داد: «دکور ما در فضایی هندسی شکل گرفته است و با توجه به اینکه طراح صحنه، دکور را هندسی دیده بود، من نیز به عنوان کارگردان در کنار متن رئالیستی و حتی ناتورالیستیمان، میزانسنها را طوری طراحی کردم که در قسمتهایی به فضایی سوررئال نزدیک میشود و فرمهایی را شکل میدهد.»
او افزود: «تلاشم را کردم که درکنار بازیگران خوب تئاتر این اجرا را روی صحنه ببرم و وقتی میبینم مخاطب از کار راضی است و یا کامنتهایی را که برایم گذاشته میشود، میخوانم خدارا شکر میکنم.»
این کارگردان در پایان صحبتهای خود با ابراز گلایه از مسئولان استانی گفت: «این نمایش از تولیدات هنرمندان لرستان است و تاکنون هیچ یک از مدیران فرهنگی و هنری استان به من زنگ نزدند یا پیامک ندادند که فقط یک حالی از ما بپرسند یا خسته نباشید بگویند. کمک مالی که هیچ. سوالم این است این مدیران پس چه میکنند؟ جز اینکه باید پیگیر و همراه ما باشند، مگر کار دیگری هم دارند؟ این عزیزان در رزومههای فرهنگی و هنریشان نام کارهای ما را میزنند ولی دریغ از ذرهای حمایت.»
گفتوگو: علی کیهانی